
Achiziționarea unui calorifer electric poate fi de multe ori foarte util datorită faptului că se poate mișca cu ușurință dintr-o parte în alta. Este util, mai ales atunci când aveți copil mic și caloriferele montate în cameră nu oferă suficientă căldură mai ales în perioadele de frig extrem.
Caloriferele electrice sunt foarte bune atunci când te bazezi pe încălzirea de la Radet sau centrala termică nu face față. Prețurile pentru un calorifer electric variază între 170 de lei până la 400-500 lei.
Caloriferele electrice sunt de două tipuri, cu ulei sau cu halogen. Cele cu ulei, sunt caloriferele care încălzesc prin alimentarea electrică uleiul din interior, avantajul acestora este că uleiul se răcește lent ceea ce înseamnă că dacă ați oprit caloriferul, acesta rămâne cald și un mic inconvenient este faptul că se încălzește la fel de lent.
Caloriferele cu ulei funcționează după principiul mișcării uleiului în circuitul interior al caloriferului. Acestea sunt cele mai achiziționate calorifere electrice deoarece păstrează căldura pentru o mai bună perioadă de timp, păstrând temperatura constantă.
Cum funcționează caloriferele electrice fără ulei? Aceste calorifere nu conțin ulei în interiorul său, acestea producând căldura pe baza puterii sale de funcționare. Se spune că caloriferele electrice fără ulei produc mai multă căldură într-un timp mai scurt față de unul cu ulei. În ciuda faptului că economisești timp și energie pentru încălzirea uleiului la caloriferul electric cu ulei, acesta nu păstrează căldura odată ce este oprit, deci nu faci neapărat economii din acest punct de vedere. Dacă ai nevoie de căldură într-un ritm rapid atunci acest tip de calorifer este cea mai bună alegere.
Alte avantaje ar fi faptul că poți dormi cu caloriferul lângă tine chiar dacă îl scoți din priză, deoarece are sistem de oprire sau îl poți opri manual și acesta va încălzi în continuare, caloriferele electrice pot fi poziționate punctual lângă tine și nu sunt zgomotase. Printre puținele dezavantaje, pe lângă consumul de curent ete faptul că este mare, nu-i ușor de transportat datorită greutiății, nu oferă căldura dorită imediat și pot apărea mici scurgeri de ulei.
Chiar dacă aveți o centrală termică, puteți uneori economisi foarte ușor dacă aveți un calorifer electric, deoarece îi puteți porni doar în încăperea în care doriți să se încălzească. Dacă porniți centrala termică veți face cu siguranță un consum mai mare de energie.
Vezi recomandările la cele mai apreciate calorifere electrice
Când dorești să îți cumperi un calorifer electric trebuie să ai în vedere: puterea, treptele de putere, suprafața de încălzit, portabilitate, materialele și numărul de elemente ale caloriferului, garanția.
Siguranță
Când achiziționați un calorifer electric gândiți-vă la elementele de siguranță, asigurați-vă că caloriferul are cât mai multe elemente de siguranță precum: auto-stop (auto oprire) la șoc de curent sau supra încălzire sau când aparatul este lovit sau protecția anti-îngheț. S-au întâmplat destul de multe incidente cu caloriferele electrice și de aceea este bine să nu luați în considerare acest lucru.
back to menu ↑Portabilitate
Ca să fie ușor de transportat asigură-te că are roți din cauciuc, mâner și să nu fie foarte greu, astfel încât să poate fi transportat dintr-o încăpere în alta de oricine.
back to menu ↑Caracteristici
Detaliile la care trebuie să te uiți sunt: termostatul reglabil (poți alege nivelul de temperatură, să poți face și economie), puterea caloriferului (intre 800-3000 W, cu cât mai mare puterea cu atât va consuma mai mult), să funcționeze la un nivel de sunet cât mai scăzut, suport pentru depozitarea cablului și numărul de elemente (cu cât mai mulți elemenți cu atât căldura degajată va fi mai mare) pe care le are un calorifer electric. Nu uitați de garanția oferită, profitați de posibilitatea extinderii garanției deoarece gândiți-vă la ce greutate are, de câne ori trebuie să îl transportați la un service sau costurile pentru ca un specialist să vină la dvs acasă.
back to menu ↑
Recomandările noastre:
Calorifer electric TESY CB 3014 (14 elemenți, 3 trepte de putere, elemente de siguranță, termostat reglabil, protecție anti îngheț) – 3000 W
Dintre cele mai importante caracteristici este design-ul, cele 3 trepte de putere, încălzirea prin convecție și energie radiantă, protecția anti-îngheț, termostatul rglabil, operare silențioasă, încălzire rapidă și are un loc de depozitare cablu. În ceea ce privește prețul, putem spune că este unul modic pentru calitatea și caracteristicile acestui calorifer. Cei 14 elemenți permit acestui calorifer electric să se încălzească foarte repede și face față foarte bine în spațiile mari.
Protecțiile pe care le are vă permite să aveți siguranță: protecție la supraîncălzire, nu se încinge și nu topește prizele.
Calorifer electric Zass ZR 13 SL (13 elemenți, termostat reglabil și protecție la supraîncălzire) – 2500 W
Un prim aspect de care trebuie să țineți cont este faptul că marca este destul de cunoscută (Zass). Dintre caracteristicile acestuia putem enumera: puterea poate fi ajustată la 1000-1500-2500 W, are protecție la supraîncălzire, suport cablu și ștecher, este dotat cu mâner și roți pentru o deplasare facilă.
În ceea ce privește design-ul, arată destul de bine, dar roțile nu sunt foarte solide, așa că dacă vă gândiți să il transportați prin casă de multe ori, acestea s-ar putea strica.
Alte avantaje: este slim, ușor (13 kg), nu ocupă mult spațiu, este dotat cu lampă de funcționare și să nu uităm de prețul foarte avantajos!
Calorifer electric fara ulei Bionaire BOF1500-050 (6 elemenți, 3 trepte de putere, termostat, design compact) – 1500 W
Acest tip de calorifer electric este unul care funcționează fără ulei, se încălzește de 3 ori mai repede decât un calorifer cu ulei convențional. Are 3 trepte de putere ajustabile: 600 W, 900 W și 1500 W. Dintre avantajele acestuia putem menționa: greutatea redusă (6 elemenți) – compact, încălzește fără ulei, consum redus de energie prețul nu este deloc de neglijat.
Calorifer electric ADLER AD 7801 (7 elemenți, roșu cu negru) – 1500 w
Acest calorifer are următoarele avantaje: consumul mic (1500 W), prețul foarte mic, termostat de temperatura, protecție la supraîncălzire, indicator luminos și lăcaș depozitare cordon de alimentare și un design foarte reușit – Floral Design cu roșu și negru.
Vezi aici cele mai achiziționate calorifere electrice cu prețuri între 120-250 lei




