Cum alegem cel mai bun cuptor electric?

Care este cel mai bun cuptor electric pentru tine?

Cuptorul este cel mai bun de preţuit ajutor când vine vorba să te răsfeţi acasă cu meniuri culinare. Fie că vrei să le savurezi singur sau alături de cei dragi, ai nevoie de prietenul tău de nădejde.

Totuşi, vin momente în care vechiul cuptor începe să te dezamăgească (îţi arde prăjiturile, nu îţi coace pâinea cum trebuie etc.). Acesta este momentul în care te hotărăşti că este nevoie de o schimbare, una mai modernă, precum alegerea unui cuptor electric.

Acum că ai luat decizia, mai trebuie puse la punct doar câteva detalii legate de: dimensiune, culoare, dacă să fie un cuptor electric încorporabil etc. Poate începe să pară o decizie cam complicată, dar eu te voi ajuta cu câteva informaţii pentru a alege cel mai bun cuptor electric pentru tine.

Cuptoarele electrice întrunesc o listă lungă de avantaje, care îţi vor uşura munca în bucătărie din multe puncte de vedere. Cu ajutorul acestora poţi găti la o temperatură precisă, pe care o poţi seta din panoul digital,  poţi programa intervalul de timp necesar pentru coacere, eşti avertizat prin intermediul unei alarme când a expirat timpul setat, multe modele au autocurăţare şi sunt uşor de folosit.

Cuptor electric încorporabil sau independent?

Un cuptor electric independent trebuie montat separat şi va ocupa un spaţiu suplimentar în locul căruia ai putea pune alte aparate electrocasnice. Eu am ales pentru casa mea unul încorporabil, pe care l-am montat sub blatul mobilierului. Acest model este soluţia perfectă în cazul în care bucătăria ta nu are o dimensiune prea mare.

Trebuie de luat în calcul şi ce sistem de încălzire doreşti, static sau cu convecţie. Deşi cele statice sunt mai ieftine, fiind prevăzute cu o zonă activă termic care iradiază căldură în spaţiul intern, performanţa acestora nu este la un nivel înalt. În schimb, modelul cu convecţie este dotat cu un ventilator intern prin intermediul căruia aerul cald din interior circulă şi uniformizează temperaturile. Astfel, cuptorul se încălzeşte în mod egal, iar procesul de coacere sau gătire este uniform şi rapid.

Dacă ne gândim la materialul din care dorim să fie cuptorul electric, trebuie să ştii că cel din inox este cel mai recomandat din punct de vedere al durabilităţii în timp, rezistenţei şi eficienţei energetice. Totuşi, dacă doreşti un model mai elegant şi mai uşor de curăţat, cel din sticlă este opţiunea pentru tine. Un altfel de model de cuptor electric este cel din tablă emailată vopsită în diferite culori, acesta putând fi asortat uşor cu mobilă din bucătăria ta.

back to menu ↑

Funcţii ale cuptoarelor electrice

Pentru a te convinge şi mai mult că un cuptor electric este cea mai bună alegere pentru tine, trebuie să ştii că acesta prezintă următoarele funcţii:

  • Încălzire ventilată – ajută la încălzirea uniformă a cuptorului, iar mâncarea va fi, de asemenea, uniform gătită
  • Încălzire superioară şi inferioară – permite să acorzi un surplus de căldură din partea de sus sau cea de jos, pentru a găti mai bine mâncarea
  • Afişaj şi control digital – cuptorul electric este mai uşor de folosit şi puteţi vedea temperatura, timpul de gătire etc.
  • Grill – ajută la rumenirea mâncării
  • Rotisor – este o funcţie în plus şi este destinată gătirii puiului la rotisor (de obicei aceasta este opţională la achiziţionarea produsului)

Una dintre funcţiile cele mai de apreciat la cuptoarele electrice este autocurăţarea. Această funcţie utilă vă ajută să curăţaţi cuptorul cu un efort minim şi poate fi de mai multe tipuri:

  • Autocurăţare pirolitică – foloseşte temperaturi foarte înalte pentru a descompune grăsimile. La final utilizaţi o cârpă umedă pentru a şterge resturile.
  • Autocurăţare catalitică – cuptoarele sunt prevăzute cu panouri catalitice ce acţionează ca un absorbant pentru grăsime şi murdărie.
  • Autocurăţare AquaClean – într-o tavă se toarnă o cantitate de apă, iar la activarea funcţiei cuptorul se va încălzi, evaporând apă, iar aburii vor descompune mizeria.
  • Autocurăţare EcoClean – foloseşte nanotehnologia pentru a dezintegra particulele de murdărie.

 

back to menu ↑

Recomandări

Cuptor incorporabil Hansa BOEI68473

Aceasta este o opţiune avantajoasă datorită preţului accesibil şi a funcţiilor pe care le prezintă. Panoul de comandă este unul uşor de utilizat, cu programator Ts şi butoane retractabile care asigură o curăţare uşoară. Funcţia de autocurăţare este cu sistem catalitic, iar sistemul de încăzire este prin convecţie.

Acest tip de cuptor electric are şi o funcţie de decongelare, ceea ce facilitează gătirea de alimente îngheţate. De asemenea, capacitatea acestuia este de 66 litri, oferind opţiunea de a introduce cu uşurinţă vase de diferite dimensiuni.

 

 

 

Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6230 S

Acest cuptor electric încorporabil este unul elegant care prezintă un meniu cu diferite funcţii practice. Ceea ce îl recomandă este Tehnologia al 6-lea Simt datorită căreia cuptorul poate fi setat în 3 paşi simpli cu caracteristică butonului “roteşte şi confirmă”. De asemenea, deţine un sistem Ready2cook cu ajutorul căruia nu mai este nevoie de preîncălzire şi economiseşti până la 20% energie.

Totodată, prezintă funcţii precum: încălzire rapidă, autocurăţare catalitică, iluminare interioară, grill, treaptă pentru pizza şi soft closing (sistem de închidere amortizată a uşii).

 

 

Cuptor incorporabil Bosch HBN539E7

Cuptorul electric de la Bosch impresionează încă de la prima vedere prin multitudinea de funcţii pe care le deţine. Pe lângă cea de încălzire rapidă şi autocurăţare catalitică, acesta se recomandă prin funcţia de grill cu suprafaţă mică sau mare, încălzire superioară şi inferioară, gătire 3D şi opţiunea de blocare a accesului copiilor.

Acest tip de cuptor coace bine uniform, nu consumă mult şi găteşte meniuri mai bune decât cele făcute pe grătarul clasic.

 

 

 

Cuptor incorporabil Bosch HBG655NS1

Dacă doreşti să investeşti într-un produs electrocasnic de calitate, acesta este una dintre cele mai bune alegeri. Are un display TouchControl cu ajutorul căruia accesezi uşor opţiunile din meniu, sistem de încălzire prin coveţtie 4D, autocurăţare EcoClean şi un design care se remarcă în orice tip de bucătărie.

Sper că îţi vor fi de folos informaţiile pe care ţi le-am prezentat. De asemenea, nu uita să alegi produse la care ţi se oferă garanţie şi care au clasa energetică A, pentru un consum mai scăzut de energie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

X
- Enter Your Location -
- or -
Login/Register access is temporary disabled
Skip to toolbar