Cum să alegi cea mai bună placă de păr?

 

Deoarece toate femeile ajung întrun impas la un moment dat atunci cand se pune problema săşi aranjeze părul cât mai simplu şi rapid, placa de păr a devenit unul dintre cele mai populare aparate de îngrijire personală feminină, transformăndu-se în cel mai bun prieten al acestora atunci când vine vorba de o coafură simplă, rapidă şi de efect. Astfel, piaţa oferă femeilor de pretutindeni o gamă largă de produse. Indiferent de tipul firului de păr: subţire sau gros, deteriorat sau sănătos, drept ori creţ, există o placă de păr perfect concepută să îndeplinească cerinţele şi nevoile fiecărei doamne şi domnişoare in parte.

Însă pentru a se bucura de rezultatele obţinute la un salon profesional, acasă la ele, femeile pornesc în căutarea plăcii de păr ideale pentru părul lor. Principalele specificaţii pe care acestea trebuie să le aibă în vedere atunci când vor să achiziţioneze un astfel de aparat sunt:

-învelişul plăcilor

-regulatorul termic şi temperatura maximă la care se încălzeşte placa,

-mărimea şi forma plăcilor

Bineînţeles că împreună cu aceste specificaţii, placa trebuie şi să se încadreze în bugetul fiecărei femei. În acest context, de reţinut este faptul că preţul unei plăci de păr bune porneşte de la 150 de lei şi dacă ţii mai mult la sănătatea părului tău decât la a scăpa cu mai mulţi bani în buzunar atunci acesta este un aspect important de luat în seamă.

Aşadar, există o placă de păr ideală pentru tine şi în continuare îţi voi oferi mai multe informaţii pentru a te ajuta să o găseşti.

 

 

Tipuri de plăci

        Aici vorbim de fapt de învelişul plăcilor care poate fi din: ceramică, diferite metale, titan şi mai nou cu înveliş din turmalină. Este cel mai important criteriu de luat în seamă atunci când vrem să achiziţionăm o placă de păr deoarece de acest înveliş depinde gradul de deteriorare al firului de păr în urma expunerii repetate la temperaturi foarte ridicate. Aşadar, un înveliş de calitate asigură o mai bună protecţie a părului. Fiecare tip de material are performanţe specifice ce vor fi explicate in continuare.

plăci de păr din ceramică – sunt cele mai comune şi principalele avantaje ale acestora sunt încălzirea uniformă si rapidă şi netezirea părului, oferindu-i o strălucire naturală şi un aspect sănătos. Un alt avantaj al acestora este faptul că pot fi folosite pe orice tip de păr însă produsele de îngrijire sau coafare a părului se pot depune pe plăci dacă sunt aplicate cu puţin timp înainte de a folosi placa. Astfel, plăcile pot avea nevoie de o curăţare regulată, după utilizare, cu o cârpă umedă pentru a evita acest fapt.

plăci de păr din titan – faţă de toate celelalte tipuri, acestea sunt mai uşoare şi mai puternice, fiind recomandate pentru firul de păr gros, rebel şi dificil de aranjat. Un aspect ce trebuie luat în vedere în căutarea acestui tip de plăci este producătorul, pentru că în acest caz, felul în care a fost turnat învelişul plăcilor trebuie să fie corespunzător deoarece există riscul ca la temperaturi mai înalte de 200 de grade învelişul să se desprindă.

plăci  de păr din alte metale – acestea sunt populare doar datorită preţului redus la care ajunge placa cu un asemenea înveliş, însă preţul plătit pentru un buget cât mai mic este suferit de podoaba capilară, deoarece acestea nu sunt calitative. Astfel, în cazul acestor plăci, timpul de încalzire este mai mare în comparaţie cu celelalte tipuri şi căldura nu se menţine uniform pe întreaga suprafaţă a plăcii. Este binecunoscut faptul că aceste plăci prind deseori multe fire de par şi riscul ca acestea să fie arse este foarte mare deoarece pentru a obţine rezultatul dorit trebuie insistat cu placa pe aceeaşi zonă.

plăci de păr din turmalină pentru început, trebuie să ştii despre acest material că este un cristal preţios care nu reprezintă in totalitate învelişul plăcii, ci este amestecat cu ceramică, acesta fiind de fapt materialul principal. Plăcile de acest tip sunt inovative deoarece asigura o protecţie mai mare a firului de păr, nu necesită o perioada lungă de folosire deoarece încalzesc mai repede părul şi prin eliberarea de ioni negativi, urmând ca cei pozitivi din atmosferă să fie neutralizaţi, părul nu se mai electrizează.

 

back to menu ↑

Regulatorul termic

Temperatura de încălzire a plăcilor se alege în funcţie de tipul, structura şi calitatea părului fiecăreia. Unui păr subţire şi/sau deteriorat îi sunt recomandate temperaturile cele mai joase. La polul opus avem posesoarele unui păr sănătos, puternic care îşi permit şi temperaturile maxime, un fir de păr gros fiind mult mai greu de îndreptat la o temperatură joasă.

Un astfel de regulator este diferit în funcţie de placă. De obicei este aşezat pe mânerul plăcii, fiind digital, în cazul plăcilor mai performante, sub formă de rotiţă gradată, reprezentând treptele de temperatură însă poate fi regăsit şi sub alte forme cu diferite scale de temperatură. În general, plăcile se pot încălzi la temperaturi aflate întrun interval ce porneşte de la 140 până la 240 de grade. Astfel, regulatorul termic trebuie să ofere fiecăreia libertatea de a alege temperatura potrivită tipului de păr.

 

Mărimea plăcilor

        În ce priveşte dimensiunea plăcilor, discutăm aici de cele înguste (lăţime până în 2,5 cm) şi late (lăţime mai mare de 2,5 cm). Ambele dimensiuni au o eficienţă diferită în funcţie de lungimea părului şi coafură. Petru părul lung şi des sunt recomandate plăcile înalte deoarece eficienţa lor constă în a cuprinde cât mai mult păr şi a transforma coafarea întrun proces rapid. În ce priveşte plăcile înguste, se potrivesc unui păr mai scurt şi mai rar, însă spre deosebire de plăcile late, acestea oferă şi avantajul obţinerii unor bucle frumoase atunci când se doreşte şi altceva în afară de păr drept.

 

back to menu ↑

Recomandările noastre

 

Placa de indreptat parul Remington S9500

Printre cele mai populare şi îndrăgite branduri în rândul femeilor, din România, care produc aparate de îngrijire personală se enumeră şi Remington. Brandul nu dezamăgeşte în cazul plăcii Remington S9500 care, în opinia majorităţii, reprezintă un raport calitatepreţ foarte bun.

Pentru preţul in jurul sumei de 150 de lei, aceasta vine cu urmatoarele avantaje: oferă părului o strălucire sănătoasă şi îl lasă mătăsos după îndreptare datorită plăcilor din înveliş ceramic de înaltă calitate cu extract de perle. Regulatorul termic digital este uşor de folosit, oferind libertatea de a alege temperaturi cuprinse în intervalul de 150 până la 235 de grade. Plăcile care sunt înguste şi flexibile se încălzesc în doar 10 secunde, un timp ideal pentru orice femeie care este pe fugă, iar placa are funcţia de oprire automată după o oră, în cazul în care a fost uitată pornită. Un alt avantaj remarcat de cei mai mulţi cumpărători este faptul că placa este foarte rezistentă în timp. Fiind pe piaţă de câţiva ani, cumpărătorii o laudă şi după 6 ani de utilizare intensă. Pentru preţul acesteia, reprezintă o investiţie foarte bună în cazul în care bugetul tău nu este prea mare, dar doreşti rezultate de calitate.

 

Placa de intins parul Remington S9600

Cu preţul ce gravitează în jurul sumei de 160 de lei, Remington S9600 ar putea fi considerată sora mai performantă a modelului S9500 care respectă acelaşi raport calitatepreţ.

Aceasta aduce în plus tehnologia Silk care face placa să alunece mult mai uşor pe păr decât în cazul unor plăci clasice. Prin funcţia Turbo Boost, aceasta se poate încălzi până la temperatura de 240 de grade dacă este nevoie.

        Se potriveşte oricărui tip de păr deoarece dispune de diferite trepte de temperatură începând de la 150 de grade. Astfel, femeile cu un fir de păr gros şi creţ se bucură de frumuseţea unui păr drept şi strălucitor oricând işi doresc. În comun cu modelul S9500 are aceeaşi rezistenţă în timp, încălzire în doar 10 secunde, oprire automată după 60 de minute, o calitate superioară a învelişului plăcilor şi bineînţeles, este prietenoasă cu buzunarele tuturor.

 

Placa de indreptat parul Remington Keratin Therapy Pro S8590

Tot Remington şi de această dată, însă pentru un preţ uşor mai ridicat, modelul Keratin Therapy Pro S8590 nu dezamăgeşte pe nimeni. Placa cu un aspect atrăgător oferă femeilor o protectie mare a părului cu keratină, aceasta reprezentând elementul ce clasează învelişul plăcilor în rândul celor de o calitate foarte mare. Printre specificaţiile plăcii, cele mai de seamă privesc caracterul digital si modern al acesteia. Beneficiază de voltaj universal, funcţie de blocare, dar şi de creştere bruscă a temperaturii, încălzire rapidă cu semnalizare sonoră şi sistem digital de reglare a temperaturii. Vine la pachet cu o husă termorezistentă pentru depozitare.

Ca majoritatea plăcilor acestui brand, şi modelul S8590 este lăudat pentru rezistenţa sa în timp, dar şi pentru rezultatele spectaculoase în urma untilizării acesteia, chiar si la temperaturi joase pe un par dificil de îndreptat. În acest caz, nu se pune problema de deteriorare a părului ci de o transformare a acestuia întrunul foarte strălucitor şi mătăsos. Dacă luăm în considerare toate aceste specificaţii, mulţumirea cumpărătorilor şi preţul în jurul sumei de 200 de lei, putem spune că placa aceasta este un must.

 

Placa de indreptat parul BaByliss Pro Steam Ceramic Intense ST292E

Ne îndepărtăm de Remington şi trecem la BaByliss, mai exact la modelul Pro Steam Ceramic Intense ST292E, cu 10 trepte de temperatură. Această placă nu este una obişnuită, ci una

profesioanală ce oferă oricărui o foloseşte rezultate uimitoare.

În plus faţă de alte plăci, aceasta vine cu o nouă tehnologie, cu aburi, foarte bine lăudată de cei care au achiziţionat-o. Prin această tehnologie, părul are un aspect natural, strălucitor şi hidratat. Dacă ţi-ai imaginat vreodată posibilitatea existenţei unei plăci de păr care în loc să deterioreze părul, să aiba grija de el, atunci această placă este întruchiparea gândurilor tale. Pe lângă această tehnologie inovativă, placa dispune de peri retractabili ce transformă procesul de îndreptare a părului într-unul foarte rapid şi eficient, fără să fie nevoie să insişti de prea multe ori cu o perie separat. Lăţimea plăcilor este ideală pentru părul lung, iar învelişul plăcilor din ceramică şi titan lasă părul foarte mătăsos şi puternic, indiferent de tipul acestuia. Un alt avantaj al plăcii este faptul că nu este nevoie de o temperatură mare pentru a îndrepta părul dificil de aranjat, o temperatură chiar şi de 180 de grade oferind rezultate spectaculoase, temperatura minimă fiind de 170 de grade şi cea maxima de 230. În plus, dispune de o emisie mare de ioni negative, având ca scop evitarea electrizării părului.

Verdictul despre această placă este că dacă doreşti să obţii rezultate profesionale ca la salon, fără să apelezi la un specialist, alege să achiziţionezi model Pro Steam Ceramic Intense ST292E pentru a deveni propriul tău hair stylist.

 

 

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
cea mai buna placa de par
Author Rating
51star1star1star1star1star

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

X
- Enter Your Location -
- or -
Login/Register access is temporary disabled
Skip to toolbar