Cum alegi cel mai bun espressor de cafea pentru casa ta?

 

Aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei sa cumperi cel mai bun espressor

 

Espressorul de cafea este indispensabil pentru orice casă, chiar dacă nu consumați cafea, cu siguranță invitații dumneavoastră vor servi o cafea cu cea mai mare plăcere. Înainte să cumpărați un espressor de cafea este bine să știți că cele pentru baruri și restaurante au anumite funcții și pot face anumite tipuri de cafele și cele pentru casă alte tipuri de cafele.

Trebuie să luați în calcul bugetul pe care doriți să îl cheltuiți, dimensiunile acestuia (probabil nu încape în orice locație în bucătăria voastră), câte cafele poate face deodată, culoarea acestuia (pentru design-ul bucătăriei), dacă folosește cafea macinată sau boabe, ce tipuri de cafele poate să facă, există aplicație sau posibilitate de programare (pentru dimineața înainte să mergeți la lucru), dimensiunile de căni și pahare care intră în locaș (nu toate aparatele au locașuri pentru toate dimensiunile de pahare).

Înainte de a lua o decizie în achiziționarea unui espressor de cafea, luați în calcul că sugestiile de mai jos sunt făcute de către un barman cu peste 6 ani experiență.

back to menu ↑

Tipurile de espressoare

Espressoarele sunt de mai multe tipuri: espressoare cu pompă de aburi, espressoare pe bază de capsule, espressoare pe bază de cialde, espressoare automate și espressoare semiautomate.

Dintre cele mai bune mărci de espressoare putem enumera: Lelit, Gaggia, Miele (calitate și fiabilitate) sau espressoare din gama Philips, Delonghi, Krups sau Bosch.

back to menu ↑

Întreținerea espressoarelor

Când achiziționați un espressor trebuie luate în calcul și toate aspectele de curățare, întreținere, sistem de siguranță, ușurința de utilizare și întreținere. La ce trebuie să vă uitați este din câte piese de detașabile este construit aparatul de cafea, cu cât numărul  de piese este mai mare cu atât este mai ușor de curățat. Verificați înainte cât de ușor de demontat sunt piesele aparatului.

back to menu ↑

Siguranța – sisteme de siguranță pentru espressoare

Verificați dacă espressorul prezintă un sistem de oprire automat și dacă toate piesele sunt bine etanșate astfel încât să nu suferiți arsuri de la aburul fierbinte sau piesele încinse ale aparatului.

 

back to menu ↑

Recomandarile noastre:

 

Espressor manual DeLonghi EC221.B, Dispozitiv spumare cu sistem de spumare și oprire automată (15 bar) – ieftin

Acest espressor de cafea funcționează cu cafea măcinată. Se poate face și cappuccino cu acesta, dacă sunteți fan cappucino cu sistemul detașabil care prin mix-ul de abur, aer și lapte vă face crema spumoasă. Un lucru inedit este faptul că are o funcție de oprire automată, după 20 de minute de nefuncționare (pentru a face economie de energie). Prețul este destul de mic, ținând cont de faptul că este întotdeauna gata de funcționare (nu necesită încălzire).

Este făcut din oțel inoxidabil, deci nu trebui să vă faceți griji că va rugini.

Aparatul vine cu: cremă filter holder, rezervor de apă detașabil, sistem cappucino și funcția ECO.

Unii utilizatori spun că îl folosesc de ani de zile, doar că trebuie să fii atent la aerisire și la apă – să nu facă calcar. Este un produs cu un raport calitate preț ok!

Utilizatorii semnalează că aparatul  achiziționat de aceștia își face treaba foarte bine mai ales la prețul la care este disponibil.

La prețul la care este, îl poți face cu ușurință unui prieten, coleg de servici sau unui membru al familiei!

 

Espressor manual Breville Prima Latte VCF046X-01 (15 bar, 1,5 l) – argintiu și roșu închis – mediu ca și preț – ideal pentru Latte și cappuccino

Inedit la acest espressor de cafea este design-ul și aspectul său elegant. Cafeaua se face foarte ușor prin apăsarea unui singur buton. În plus, față de espressorul de mai sus, pe lângă design este și faptul că are un rezervor pentru lapte, ideal pentru rețetele de Latte sau Cappuccino. Pentru acest lucru există și reglaj pentru o spumare manuală.

Aparatul funcționează pe bază de filtre (pad-uri) dozate de 45 mm.

Funcțiile  aparatului: dispozitiv spumare, cappuccino și autocurățare.

Utilizatorii menționează faptul că cafeaua este tare iar spuma este foarte bună pentru cafelele Latte sau Cappucino.

O mențiune este faptul că nu intră căni / pahare foarte înalte, deci mare atenție la acest aspect!

 

 

Espressor manual DeLonghi Dedica Style EC 685 – 15 Bar, 1,1 litri – ideal pentru amatorii de espresso scurt

Prețurile urcă, dar urcă și calitatea aparatelor de cafea.

De menționat la acest espressor sunt  dimensiuni reduse, este slim si se poate folosi foarte ușor fiind dotat

 

cu 3 butoane luminoase și sistem anti-picurare.

Ca și lucru mai puțin bun este faptul că acesta are funcție de încălzire – 40 de secunde, spre deosebirie de primul espressor menționat în articol. N alt aspect ar fi fatul că are o capacitate de doar 1.1 litri.

Este ideal pentru: Espresso dar face și Latte Macchiato, flat white, lapte cald, caffe latte, ceai sau caffe lungo.

 

Espressor automat Philips HD8847/09, 15 Bar, 1.8 l, Recipient lapte 0.5 l, Negru – cu afișaj electronic – cafea boabe

Acest produs este mai scump dar vine cu anumite avantaje. Spre deosebire de espressoarele de mai sus, acesta funcționează cu cafea boabe iar râșnița este 100% ceramică, special concepută pentru a nu supraîncălzi boabele și este silențioasă.

Afișajul este intuitiv, butoanele de pe panoul forntal îți permi să prepari rapid o gamă de băuturi predefinite.

Dacă sunteți fani cappuccino sau spuma de lapte, vă puteți bucura de acest aparat care nu stropește și pregătește supuma de lapte la temperatura ideală.

Un lucru inedit este faptul că puteți ajuta gradul de măcinare (5 nivele_ pentru espresso aromat sau o cafea puțin mai tare.

Nu vă faceți griji, puteți folosi aproximativ orice tip de pahare sau cești, deoarece scurgerea este ajustabilă.

Poți face setări de temperatură, concentrație, tărie, poți salva un anumit tip de setări pentru ficare persoana din casă!

 

Espressor premium BEZZERA Mitica TOP MN, 4 litri, presostat profesional, fabricat în Italia

 

Dorești un espressor premium cu aspect inedit  clasic din inox, setări profesionale precum vezi în baruri și de calitate italinească? Prețul este mai mare dar și avantajele pe măsură!

Aparatul se poate lega la rețeaua de apă curentă – adică nu mai trebuie să alimentați cu apă aparatul.

Avantajele acestuia sunt nenumărate, putem vorbi de design și calitate premium din inox, module de distribuție separată a apei și a aburului sau a cafelei, suprafață specială pentru încălzirea a 8 cești de cappuccino, stabilirea temperaturii, oprire automată, manometru.

De ce să alegeți aparatele Bezzera? Istoria acestor aparate este încă din 1906 când Luigi Bezzera participa la expoziția internațională de la Milano unde expune primele mașini de cafea din lume!  Compania realizează manual mașini profesionale sau semiprofesionale de cafea utilizând facilitățile sale moderne pentru producție.  Aparatele de cafea au fost inventate de către Bezzera și se se produc de peste 100 de ani.

Durata de viață a espressoarelor premium Bezzera este o parte din carte de vizită a producătorului italian cu un design clasic, asamblată manual.

Putem spune că sunteți un Barista adevărat la voi acasă cu acest aparat!

 

 

Espressor automat DeLonghi Primadonna Elite ECAM 650.85MS, 19 bar, 1.8 litri, argintiu – aparat cu funcție bluetooth – aplicație pentru smartphone sau tablete

Avem un espressor automat care face toate lcururile de care aveți nevoie: cappuccino, espresso, cafea lungă, doppio +, ciocolată caldă și ceai.

Acesta poate produce 1-2 cești odată și vine cu multe avantaje: afișajul ete color și tactil, are funcție de memorare, sistem de latte crema, funcție de conectare prin bluetooth, clădirea automată a sistemului pentru lapte și 13 setări ale gradului de măcinare. Este disponibil pe culorile: metal sau negru.

Pe lângă acest lucru extraordinar – aplicație cu o gramadă de funcții acesta are o întreținere ușoară. De menționat este și faptul că display-ul aparatului de cafea permite gestionarea a până la 6 profilui pentru băuturile voastre preferate.Display-ul tft color vă ghidează pas cu pas despre cum puteți face toate activitățile de întreținere.

Intră în lumea băuturilor cu noua funcție „multi-băuturi” pentru a descoperi rețetele semi-automate (cafea americană, ciocoltă caldă, cafea rece, spumă de lapte rece și multe altele!).

Aparatul are cană termicp cu perete dublu pentru a păstra laptele la o temperatură ideală pentru mai mult timp.

Alege un cel mai bun espressor de cafea pentru casa ta și pentru invitații tăi! Sporuri la cumpărături!

Summary
Review Date
Reviewed Item
cel mai bun espressor
Author Rating
51star1star1star1star1star

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

X
- Enter Your Location -
- or -
Login/Register access is temporary disabled
Skip to toolbar