Cum alegi cea mai bună centrală termică pentru casa sau apartamentul tău

 Aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o centrală termică

 

Piața centralelor termice s-a schimbat odată cu noile directive europene din 26 Septembrie 2015. Conform acestei directive, s-au luat măsuri astfel încât să nu se mai producă centrale termice convenționale în detrimentul centralelor termice în condensație. Clasa energetică pentru centralele termice în condensație au o clasă energetică A++. Atenție! Asta nu înseamnă că centralele termice convenționale nu se mai găsesc în comerț, se găsesc doar că nu se mai produc din fabrică. Așadar, în câțiva ani, până se va finaliza stocul de centrale termice convențioanale, vom vedea doar centrale în condensație.

Ce înseamnă o centrală termică convențională?

Centralele termice convenționale, sunt centralele pe care le avem în apartament sau casă achiziționate până până la apariția celor convenționale, care sunt la prețuri mai mici, între 1700-2500 lei.  Ce înseamnă o centrală termică convențională? Costuri mai mici de achiziție, randament mai slab. Adevărul este că economisiți mai mult la achiziția ei dar ca în timp, una convențională își scoate banii. Tehnic vorbind, cazanele fără condensare evacuează toate gazele arse, astfel încânt o mare parte a energiei se pierde. Bineînțeles, dacă nu doriți să vă schimbați centrala termică convențională, gândiți-vă că una în condensație face economii și practic vă scoateți banii investiți într-o centrală termică în condensație.

back to menu ↑

Ce înseamnă o centrală termică în condensație?

Centralele termice în condensație sunt centralele termice care sunt momentam pe piață la prețuri de achiziție între 2800-4000-6000 lei, în funcție de putere, marcă și alte opțiuni. Tehnic, prin condensare se „extrage” mare parte din căldura gazelor arse și o introduce din nou în circuitul de încălzire prin schimbătorul de căldură al centralei termice. Costul de achiziție este mai mare dar randamentul unei centrale cu condensare este net superior uneia convenționale, practic puteți economis până la 30-35% consumul de energie (gaz, curent sau combusitibl solid).

Dacă aveți o centrală termică convențională și doriți să o schimbați cu una în condensație, să luați în vedere faptul că țevile vor trebui schimbate, în special datorită faptului că centralele termice în condensație au nevoie de o evacuare suplimentară.

back to menu ↑

Recomandări înainte de a achiziționa o centrală termică (în condensație)

Din punct de vedere al costului și al randamentului trebuie să ne orientăm spre centrale termice pe gaz, în condensație, puterea (kW) în funcție de necesitățile casei noastre dar și de marca centralei. Printre cele mai renumite mărci de centrale termice putem menționa: Ariston, Motan, Viessmann, Ferroli sau Vaillant (și multe altele). În ceea ce privește centralele termice Vaillant vă putem spune că acestea au o medie de viață destul de ridicată, putem vorbi de 10-15 ani, în funcție de mai multe aspecte. Sunt situații în care aceste centrale rezistă cu mici reparații și 20 de ani. Așadar când vă orientați spre o centrală termică mai ieftină gândiți-vă că acel preț înseamnă și piese de o calitate inferioară sau alte aspecte.

Prețul pentru o centrală termică în condensație este între 2600-3500-6000 lei sau mai mult, în funcție de necesarul casei/apartamentului dvs.

Există riscul să cumpărați o centrală termică care să nu facă față necesarului dvs de energie, de aceea este bine ca întotdeauna să întrebați un specialist.

back to menu ↑

Achiziționați un termostat portabil, vă poate reduce mult cheltuielile!

Dacă tot trăim în era tehnologiei vă putem spune că anumite centrale termice (ex: Vaillant) au o aplicație prin care puteți regla temperatura locuinței înainte de a ajunge acasă. Imaginează-ți să fii pe drum Iarna și să setezi temperatura astfel încât atunci când ajungi acasă să fie cald.

Din punct de vedere al componentelor (țevi) încercați să achiziționați centrale termice care au majoritatea componentelor importante din cupru (cupru nu ruginește) și vă puteți asigura că aceasta va funcționa fără probleme o perioadă mai lungă. Bineînțeles că partea electronică uneori mai cedează, dar aceste componente pot fi înlocuite (prețuri între 600-1200 lei sau mai mult). Cu cât centrala este mai nouă cu atât componentele se vor găsi mai ușor! Încearcați să vă cumpărați o centrală termică de la o marcă puternică, deoarce logistic sunt foarte bine puși la punct și vă pot oferi piesele în termen scurt!

Din punct de vedere al economiei în ceea ce privește consumul de energie, trebuie să știi că pe lângă o centrală termică în condensație trebuie să ai în vedere aspecte precum: termostat, programe pentru zi și noapte sau când nu ești acasă, nu uita de izolația locuinței tale, locul și unde montezi radioatoarele – să nu fie acoperite, sau prea aproape de alte obiecte din casă, îmbracă-te coresăunzător anotimpului, verifică situația instalației de încălzire înaintea fiecărui sezon rece.

Centralele termice în condesare se regăsesc pe acest link

 

Siguranță

Pentru siguranța voastră, nu uitați să instalați centrala termică doar de către un specialist! Nu încercați să faceți legătura la centrala singur deoarece se pot întâmpla accidente. Să nu uitați că centrala termică trebuie verificată odată la 2 ani, practic primim un aviz de funcționare, acest lucru putând fi făcut doar de firmele autorizate. Tot odată la 2 ani, trebuie reverificată și instalația de gaz, practic țeava de gaz de la contor la centrala termică tot de o firmă autorizată în domeniu. Așadar avem verificarea centralei odată la 2 ani și verificarea instalației de gaz odată la 2 ani.

 

De ce să alegeți Vaillant

Vezi centrale termice Vailant

Centralele Vaillant sunt centralele cu o istorie de peste 140 de ani, sunt produse în Germania și au o durată de viață destul de mare, până la 15 ani, datorită componentelor și calității nemțești. Printre avantajele centralei termice putem vorbi despre:

  • 100% Vaillant, 100% performanță
  • Economie prin tehnologia de condensare (economie până la 35% la consumul de gaz)
  • Clasa A
  • Durată de viață foarte mare
  • Ideală pentru construcții noi
  • Există la anumite tipuri de centrale aplicația Vaillant (vă puteți regla temperatura locuinței de la distanță)
  • 000.000 milioane centrale termice Vaillant utilizate în întreaga lume
  • Poate fi folosită cu mai multe tipuri de gaz
  • Preț avantajos pentru această calitate (prețuri începând cu 3495 lei)
  • Componente de calitate (țevi de cupru de lungă durată)

Vezi cele mai bune centrale care poti sa le achizitionezi la un pret rezonabil

 

Dacă doriți să căutați și alte centrale termice (convenționale sau în condensare), le regăsiți pe acest link, cu prețuri între 1900-8000 lei pentru uz casnic sau pentru uz industrial, nu uitați, vă sugerăm să achiziționați centrale termice în condensație!

Spor la cumpărături și vă dorim un sezon rece cât mai călduros!

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
centrala termica
Author Rating
51star1star1star1star1star

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

X
- Enter Your Location -
- or -
Login/Register access is temporary disabled
Skip to toolbar